Vergoeding fysiotherapie


Voor mijn werkzaamheden als fysiotherapeut heb ik geen contracten afgesloten bij de 32 verschillende zorgverzekeraars in Nederland.

Contracten afsluiten heeft twee kanten: enerzijds biedt dit een service voor de patiŽnt, anderszijds neemt de zorgverzekeraar de positie in van de behandelend therapeut. Met name het laatste is hetgeen waar ik niet achter kan staan. Als uw behandelend therapeut kan ik beter inschatten wat u op dat moment nodig heeft en kan daarom beter behandelen dan dat een zorgverzekeraar van een afstand voorschrijft. Ik kies er bewust voor om deze extra tijd in u te investeren in plaats van administratieve afhandelingen.

Controleert u uw polis voor de vergoeding van niet-gecontracteerde fysiotherapie, dit verschilt per zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt u voor 80-100% vergoed door de zorgverzekering maar soms is het slechts 50%.

Wat betekent dit voor u? Vergoeding van de behandeling in mijn praktijk kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt hiervoor een factuur van mij. Afhankelijk van uw type verzekering, restitutie of natura, ontvangt u van uw verzekeraar (een deel van de) kosten terug. Het kan betekenen dat de vergoeding niet volledig de kosten dekt. Kijkt u hier zelf de voorwaarden van uw zorgverzekeringspolis op na.

Het standaard eigen risico van de basisverzekering is niet van toepassing op uw aanvullende verzekering.

Directe Toegang Fysiotherapie (DTF) Niet alle verzekeraars vergoeden fysiotherapie zonder verwijzing bij een fysiotherapeut zonder contract. Check vooraf of uw verzekering Directe Toegang Fysiotherapie (DTF) vergoed.
Met andere woorden neem contact op met uw zorgverzekeraar en vraag of u een verwijsbrief nodig hebt voor een fysiotherapeut zonder contract