Behandelingen

De volgende behandelingen zijn mogelijk :Mulligan therapie
Mulligan is een therapeutische behandeltechniek waarin ik mij heb gespecialiseerd.
Het Mulligan Concept is ontwikkeld door Brian Mulligan en heeft zich door de jaren heen effectief ontwikkeld. Met deze techniek (of technieken) is het bij diverse klachten mogelijk om vrijwel pijnloos van de klacht af te komen. Tijdens de behandeling maakt u een bepaalde beweging; hierbij geef ik op bepaalde punten tegendruk zodat beweging daarna weer soepeler gaat. Vaak wordt er al resultaat geboekt in ca. 3-5 behandelingen. Indien nodig geef ik eenvoudige oefeningen mee om het herstel te bevorderen. Wilt u meer weten over dit concept: www.mulliganconcept.nl

Medical taping
Medical tape, is een elastische tape die veel in de sportwereld wordt toegepast maar ook steeds vaker bij andere klachten. Het kan een ondersteunende rol spelen in het herstel van bijvoorbeeld spierblessures of peesblessures. De tape kan veel doelen hebben. De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.
Wilt u meer weten over dit concept: www.fysiotape.nl/Medical Taping Concept/

Dry Needling
Dry needling is een behandeltechniek die zich recht op meestal al langer bestaande spierklachten. Met dry needling worden spierverhardingen ('myofasciale triggerpoints') ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupuntuurnaald.

Het inbrengen van het naalde voelt u niet of nauwelijks. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort "kramp" gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de spieren de behandeld worden wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van korte duur.

Met dry needling zijn snel effecten te behalen in minder pijn, beter bewegen en meer kracht doordat er minder pijn is en het bewegen soepeler gaat. Meestal is de verbetering direct voelbaar!

Wilt u meer weten over dit concept: http://myopain.nl/index.php/over-dns/info-voor-patienten

Ontspanningsmassage/sportmassage
Zoals de naam al zegt gaat het bij een ontspanningsmassage om het ontspannen. Dit kan fijn zijn tijdens of na een drukke periode zodat u weer nieuwe energie krijgt.
Maar ontspanning kan ook fijn zijn door juist de pijnlijke punten wat meer op te zoeken en de spanning uit het lijf gemasseerd wordt, waardoor bijvoorbeeld sportprestaties kunnen verbeteren, of de kans op blessures afneemt.

Effecten van deze behandeling zijn: spierknopen komen los, doorbloeding wordt beter, afvalstoffen worden beter afgevoerd, vermindert stress, vermindert pijn, Vermindering van spierpijn, kans op blessures neemt af, je voelt je beter en het geeft je meer energie.

Deze massage mag niet gegeven worden tijdens zwangerschap, trombose, kanker, koorts of op open wonden.

Hotstone massage
Deze behandeling is een weldaad voor jezelf. U wordt gemasseerd met warme basalt stenen, dit is gesmolten lava. Deze stenen komen over het algemeen uit de zee of stromende rivieren in vulkanische gebieden. De Grote dichtheid en het hoge ijzergehalte van de stenen zorgen ervoor dat ze warmte goed vasthouden en langzaam warmte afgeven. Tijdens een Hotstone massage wordt u eerst ingesmeerd met olie en dan met de hotstones gemasseerd, de warmte is niet alleen tijdens de massage erg aangenaam maar doordat deze warmte zo'n 3-4 cm in het spierweefsel trekt geeft het tot zeker een half uur na de massage nog een ontspannend effect.

De warme stenen werken ontgiftend, helpen bij het afvoeren van afvalstoffen, geven pijn verlichting, verlichting van stress en werkt ontspannend.

Deze massage mag niet gegeven worden tijdens zwangerschap, trombose, kanker, koorts of op open wonden.

Zwangerschapsmassage
Als je zwanger bent mogen de meeste massages niet, en wil op de buik liggen niet zo goed meer. Maar juist dan geeft het lichaam extra klachten en spanningen aan, door een veranderde lichaamsverhouding, lichaamshouding en hormonen. Daarvoor is de zwangerschapsmassage. De zwangerschapsmassage houdt rekening mee dat sommige punten van het lichaam beter wat vermeden kunnen worden en kan vanuit zijliging of zittend gedaan worden.
De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie.
De massage zorgt er voor dat het lichaam even helemaal tot rust komt en eventuele klachten verlicht.

Deze massage mag niet gegeven worden tijdens trombose, kanker, koorts of op open wonden.